5 müüti helkuri kohta

night street cars zebra crossing men on the road tänav öö liiklus

Igal aastal hukkub tuhandeid jalakäijaid liiklusõnnetustes. Liiklusõnnetuste põhjustena võib nimetada mitmeid tegureid, kuid statistika näitab, et paljud jalakäijatest ohvrid ei kasutanud helkurit. See tõstatab taaskord teema, kui oluline on helkuri kandmine.

Loe edasi, et näha kuidas Sa saad ilma suurema pingutustea ise oma liiklemise ohutumaks muuta. ExtraWize on koostanud listi viiest vabandusest, millega põhjendatakse helkuri mitte kandmist ja kuidas vältida nende vabanduste kasutamist.

Ma ei tea, kust ma saan helkuri osta.

Antud probleemile same me pakkuda väga lihtsat lahendust. Külasta ExtraWize veebipoodi ja telli GloDisk endale ja oma lähedastele. Sa võid samuti külastada lähedalasuvat spordi- ja raamatupoodi või supermarketit, kust leiad lihtsamaid helkureid.

Helkuri nöör jääb võtmete külge kinni või takerub ühistranspordis istme külge ja haaknõel helkuri kinnitusena kahjustab väliriideid.

GloDiski disain on hoolikalt läbi mõeldud ja tänu selle funktsionaalsele disainile, ei ole GloDiskil peenikest nööri, mis puruneks või haaknõela, mis kahjustab riideid ja kukub kergesti küljest. GloDiski saab kinnitada kindla karabiniga seljakoti, koti või jaki külge.

safety reflector helkurid extrawize glodisk

On ka teisi võimalusi neile, kes ei soovi nööri otsas rippuvat helkurit. Näiteks riietele kleebitavad helkurkleepsud.

Tänavad, kus ma jalutan on hästi valgustatud ja milleks ma vajan lisavahendeid turvalisuseks?

dark street men walking tänav öö

Antud punkt kerkib tihti üles, kui rääkida helkurite tähtsusest. Jalakäijad peaksid teadma, et nad on autojuhtidele nähtavad vaid siis, kui nad seisavad tänavavalgustus lambi all ja isegi siis on distants, millelt juhid märkavad ilma helkurita jalakäijat, väga lühike.

Ma näen autosid ja olen kindel, et ületan teed ohutult.

girl texting with coffee tänav

Jalakäija tähelepanu võib röövida nii sõnumi saatmine kui uudiste lugemine nutitelefonist, samuti kõik mis sinu ümber toimub. Õnneks või kahjuks ei kanna jalakäijad tulesid, nagu autodel on esituled. Jalakäija nähtavaks muutmiseks ongi mõeldud helkur. Jalakäija, kes kannab helkurit on nähtav ka siis, kui ta loeb nutitelefonist uudised või vastab sõnumitele.

Ma olen täiskasvanud inimene ja ma olen teinud kõik selleks, et mu lapsed kannavad helkurit.

On oluline, et vanemad ja vanavanemad hoolitsevad oma laste ohutuse eest ja muudavad nende liiklemise ohutuks. Kuid millist eeskuju annavad nad ise oma lastele ja lastelastele, kui nad ise ei kanna helkurit? Kuidas peaksid lapsed mõistma helkurite tähtsust, kui nende eeskujud ei kanna helkurit?  Ole hea eeskuju oma lastele ja muuda oma liiklemine ohutumaks-kanna ka helkurit!

helkurid lapsed tee liiklusohutus

Nagu Sa näed, siis kõik vabandused on kergesti likvideeritavad.

Alusta juba täna ja telli omale ExtraWize veebipoest GloDiski helkur!

 

Kontakt